15-01-14

Roddelen is goed voor je gezondheid

roddelen.maakt.gezond.en.gelukkig

Roddelen is goed voor je gezondheid want het stimuleert de productie van progesteron, een hormoon dat stress vermindert. Daarnaast schept het sociale banden, iets wat vrouwen gelukkig maakt.

Onderzoekers bestudeerden 160 vrouwen die ze in paren bij elkaar zetten. De ene helft van de ‘koppels’ moesten intieme vragen aan elkaar stellen. Zo ontdekten ze onder meer van elkaar wie hun droomafspraakje voor een romantisch diner is en elkaars grootste verwezenlijking. De andere helft moest praten over een onderzoek over plantenkunde. Na 20 minuten bleek dat degenen die een losse babbel hielden meer progesteron in hun bloed hadden, bij de andere groep daalde dat gehalte.

Professor Stephanie Brown: “Veel hormonen die te maken hebben met sociale banden en gedrag helpen stress te verminderen. Het is belangrijk dat we het verband begrijpen tussen lichamelijke reacties en menselijk sociaal gedrag. Dat helpt ons te verstaan waarom mensen met veel vrienden gelukkiger en gezonder zijn en langer leven dan sociaal geïsoleerde mensen.”

Progesteron wordt geproduceerd in de eierstokken en bereidt de baarmoeder voor op een zwangerschap, bevecht infecties en stopt de overproductie van oestrogeen, een stof die het risico op kanker kan verhogen.

http://antwerpseroddels.wordpress.com/

20:08 Gepost door skieven zievereer in Actualiteit, gezondheid, roddelen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.