11-07-13

Een politiek sfeerbeeld uit Brussel

sint.gillis.Dillensplein.jpg

Hierbij even een sfeerbeeld uit Brussel en meer bepaald uit Sint-Gillis dat reeds jarenlang door een franstalige socialistische partijkliek bestuurd wordt.

Men hoeft geen Vlaams-nationalist of Bart De Wever-fan te zijn om te begrijpen dat er in de Brusselse gemeenten tal van zaken verkeerd lopen...

---

Sinds de opening van het nieuwe café-restaurant Le Dillens is de sfeer van het Dillensplein te Sint-Gillis compleet veranderd. Dat komt omdat het terras van Le Dillens zowat 1/4 van het pleintje inneemt dat met haar bomen, prieeltjes en publieke zitbanken een geheel andere bestemming had.

De eigenaars van het café houden zelfs geen rekening met de publieke zitbanken die niet door de tafeltjes en stoelen van Le Dillens geblokkeerd worden maar waartegen ook de tafeltjes staan opgesteld.  De publieke zitbanken dienen nu dus als ‘stoelen’.

De eigenaars van het café zeggen wel dat het uitgebreide terras enkel diende voor bij de opening van het café maar die opening dateert reeds van 28.6.2013.

De nieuwe eigenaars van Le Dillens blijken een onderlinge deal te hebben afgesloten met de uitbaters van het Indische internetcafé dat zich daarnaast bevindt (en waarvan het voetpad nu vol staat met tafels en stoelen van het café).

De uitbaters van het internetcafé huren dan weer een appartement van de eigenaar van het oude café Le Dillens dat jarenlang een soort volkscafé was.

Op het pleintje bevindt zich ook het café-restaurantje Oma waarvan de eigenaars wél rekening houden met het gemeentelijke reglement, de omwoners en de bestemming van het pleintje.

Op 5 Juli, 2013 werd er een klachtbrief geschreven naar de heer Mesozy van de Dienst Veiligheid, Hygiëne en Leefmilieu Sint-Gillis, Van Meenenplein 39, 1060 Sint-Gillis.
 
De brief bleef echter onbeäntwoord en de situatie blijft onveranderd.
Heel wat bezoekers van Le Dillens beschouwen het Dillispleintje thans als de verlenging van hun terrassen op het Sint-Gillis Voorplein (Maison du Peuple, Brasserie de l’Union,).  Zij maken deel uit van een elitair clubje met een PS-signatuur dat zich wil amuseren ten koste van de buurtbewoners die dagelijks met lawaaioverlast te maken krijgen.
 
Sint-Gillis wordt reeds jaren door de PS (Parti Socialiste) bestuurd.  Deze kwestie is dus ook met het politieke beleid van de PS gebonden. Vandaar dat de gemeentelijke overheid niet direct geneigd zal zijn om het gemeentereglement, het leven van de buurtbewoners, alsook de oorspronkelijke bestemming van het pleintje te respecteren.
 
Foto’s: 1) Het pleintje voor dat het nieuwe café Le Dillens er kwam. 2) Het internetcafé waarvan het voetpad nu volgestouwd is met tafeltjes, stoelen en luidruchtige consumenten.

http://brusselbruxellesbrussels.skynetblogs.be/archive/2013/07/07/gemeente-sint-gillis-inrichting-van-terrassen.html

http://brusselbruxellesbrussels.skynetblogs.be/archive/2013/07/05/le-dillens-lettre-ouverte-maire-saint-gilles.html

http://brusselbruxellesbrussels.skynetblogs.be/archive/2013/07/05/le-dillens-open-brief-aan-burgemeester-sint-gillis.html

http://brusselbruxellesbrussels.skynetblogs.be/archive/2013/07/01/brussels-cafe-brengt-nieuw-leven-in-de-brouwerij.html

http://brusselbruxellesbrussels.skynetblogs.be/archive/2013/07/01/saint-gilles-sint-gillis-place-dillens-dillensplein.html

http://brusselbruxellesbrussels.skynetblogs.be/archive/2013/06/25/parvis-de-saint-gilles-sint-gillis-voorplein-2.html

21:48 Gepost door skieven zievereer in Actualiteit, aktie, België, Brussel, politiek, sfeerbeeld | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.