26-11-12

Winterplan Brussel 2010-2011

daklozen.jpg

Brussel start met winterplan voor daklozen en asielzoekers

24.11.2010

De federale Regie der Gebouwen stelt in Etterbeek en Elsene twee gebouwen ter beschikking voor de opvang van daklozen en asielzoekers. Vandaag wordt ook het winterplan voor daklozen geactiveerd en komt er een humanitair plan voor asielzoekers. Dat meldt Yvan Mayeur, voorzitter van de Brusselse Samusocial.

In een leegstaand gebouw in de Veldstraat in Etterbeek worden vanaf vanavond alleenstaande dakloze mannen opgevangen. Er is een beschikbare capaciteit van 200 tot 300 plaatsen voor nachtopvang. Wie gereserveerd heeft via het groene nummer 0800/99.340, kan er vanaf 20.30 uur terecht.

Naast onderdak krijgen ze warme maaltijden en sanitair. Er is ook een psychosociale en medische permanentie. Samusocial kreeg een mandaat van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van het Brussels gewest voor het winterplan voor daklozen. Bovendien is er het humanitair plan voor asielzoekers dat werd uitgewerkt in samenwerking met staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Courard.

In de loop van volgende week worden in een gebouw in de Fritz Toussaintstraat asielzoekers opgevangen. Het gaat vooral om gezinnen met kinderen. Samusocial zorgt enkel voor de humanitaire opvang tot mei 2011.

"We hebben 400 plaatsen in Elsene voor mensen die door Fedasil naar daar gestuurd worden. Ik heb vernomen dat Albanezen vanaf 15 december geen visa meer nodig hebben. Dat kan voor grote problemen zorgen in de opvang", reageert Yvan Mayeur. (belga/adv)

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1186933/2010/11/24/Brussel-start-met-winterplan-voor-daklozen-en-asielzoekers.dhtml

18:17 Gepost door skieven zievereer in Actualiteit, Winterplan Brussel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.