26-11-12

Winterplan Brussel 2009-2010

daklozen.jpg

Asielzoekers niet welkom bij OCMW

Winterplan vangt geen mensen zonder papieren op

18 november 2009 - Auteur: Matthias Vanheerentals

BRUSSEL - Volgende week treedt het winterplan voor daklozen in werking. Opvallend is dat er dit jaar geen asielzoekers worden opgevangen. 

In tegenstelling tot vorig jaar, zijn asielzoekers dit jaar niet welkom. 'Dit jaar zijn geen mensen zonder papieren welkom', zegt Ivan Majeur, Brussels OCMW-voorzitter. 'Het OCMW van Brussel heeft gewoon de middelen niet om voor iedereen opvang te voorzien. We bieden enkel plaats aan daklozen. Er zijn 300 plaatsen voor daklozen, niet voor asielzoekers. Minister van Defensie De Crem moet de legerkazernes in Brussel openen om de asielzoekers op te vangen', zegt Majeur. 'Het OCMW heeft noch de financiële middelen noch de wil om nog verder asielzoekers op te vangen, zoals we dat vorig jaar deden. De bevoegde overheden moeten nu maar eens hun verantwoordelijkheden nemen.'

De capaciteit van het winterplan is nagenoeg dezelfde als vorig jaar. In totaal zijn er ruim 300 bedden. Er komen 150 extra nachtopvangplaatsen, bovenop de 150 bestaande. Er wordt ruim 450.000 euro geïnvesteerd in het winterplan. De organisatie Samusocial staat dit jaar in voor de organisatie, maar daklozen kunnen ook terecht op een gratis nummer. Er wordt nachtopvang georganiseerd vanaf 20 tot 8 uur 's ochtends. De daklozen krijgen dit jaar ook eten. Het winterplan blijft normaal van kracht tot de maand maart.

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=J72I60KR

18:05 Gepost door skieven zievereer in Actualiteit, Winterplan Brussel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.