16-09-12

Uitbreiding GAS-boetes: Sp.a gebruikt rellen als voorwendsel

GAZ.boete.jpg


De Antwerpse Sp.a misbruikt de emoties rond het anti-moslim-filmpje en de rellen in Borgerhout als voorwendsel om opnieuw voor een uitbreiding van het erg omstreden systeem van de zogenoemde GAS-boetes te pleiten.  Het is bekend dat de Antwerpse Sp.a veel trekjes gemeen heeft met het extreem-rechtse Vlaams Belang dat in Antwerpen al jarenlang zijn hoofdkwartier heeft en dat op heel wat politieke vlakken door VLD en Sp.a. ondersteund wordt.  

-----

'Sp.a pleit voor uitbreiding GAS-boetes na rellen'

16.9.2012 - Sp.a stadspartij Antwerpen betreurt de rellen die zaterdag uitbraken inBorgerhout en herhaalt haar pleidooi voor de uitbreiding van het systeem van GAS-boetes tot 12 jaar. Dat zegt voorzitter Guy Lauwers zondag in een persmededeling. 

"In onze stad krijgt iedereen kansen, maar heeft iedereen ook verantwoordelijkheden. Antwerpenaars die uit de bocht gaan, zullen verantwoordelijk worden gesteld voor hun misstap. Als die begaan wordt door een minderjarige worden ook zijn of haar ouders bij de situatie betrokken en wordt er samen gekeken wat er nodig is om hun zoon of dochter weer op het juiste pad te krijgen", verklaart Guy Lauwers.

De stadspartij pleitte reeds in het verleden voor de uitbreiding van het systeem van GAS-boetes tot 12 jaar. "Die boete gebruiken we als middel om te voorkomen dat jongeren verder ontsporen. Want wat begint als onschuldigde stoerdoenerij, kan snel ontaarden in erger", aldus Lauwers.

Hij stelt voorts dat de grote verscheidenheid aan mensen en meningen de kracht van grote steden is, maar dat die ook voor eigen problemen zorgt. Daarom is volgens hem van belang om een goed beleid uit te bouwen waarmee de problemen die regelmatig opduiken op de juiste manier kunnen aangepakt worden. "De aanpak van de stad zaterdag mogen we bekijken als de bevestiging dat we daarmee op de goede weg zijn", besluit hij.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-stad/borgerhout/sp-a-pl...

17:40 Gepost door skieven zievereer in Actualiteit, GAS boetes, Sp.a politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.