08-06-12

Sharia4Belgium: Vlaams Belang, NV.A en Open VLD

Kamer.jpg

NV.A - Vlaams Belang en justitieminister Turtelboom
 
Enkele maanden geleden deelde de extreem-rechtse partij 'Vlaams Belang' mede dat er 'meer dan 40 Vlaams Belangers (kamerleden, gemeenteraadsleden, ) naar de NV.A van Bart De Wever waren overgestapt.
De NV.A zetelt mee in de Vlaamse Regering en zet justitieminister Turtelboom (VLD, Vlaamse liberalen) thans onder druk om de Vlaams Belang-standpunten in verband met Sharia4Belgium (waarmee het Vlaams Belang al jarenlang in de clinch ligt), over te nemen.  
Dat wil zeggen: Sharia4Belgium verbieden, Fouad Belkacem's Belgische nationaliteit ontnemen en niet-rechtse verenigingen als 'extremistisch', 'gevaarlijk' en 'destabiliserend' omschrijven.

Turtelboom schijnt niet door te hebben dat zij door aan deze eisen toe te geven, in de kaart speelt van de extreem-rechtse oppositie.  Oftewel hoopt zij door de extreem-rechtse standpunten over te nemen, met haar partij op een deel van de extreem-rechtse kiezers bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen.

Komen er binnenkort gemeenteraadscoalities van Vlaams Belang, NV.A en Open VLD ?
 
----------------------------------------------------------------------
 
'De Wever en Turtelboom kibbelen over aanpak Sharia4Belgium'
 
6 juni 2012
Bart De Wever wil dat minister van justitie Annemie Turtelboom haar positief injunctierecht gebruikt om Fouad Belkacem van Sharia4Belgium voor het gerecht te slepen. Vrije meningsuiting houdt op wanneer die gebruikt wordt om voortdurend op te roepen tot haat en geweld, argumenteert de N-VA-voorzitter. Turtelboom noemt in een reactie de oproep van De Wever "een beetje vreemd". "Het gerecht is al volop aan het werk", zegt ze via haar woordvoerster. "Het positief injunctierecht is trouwens geen stoplapje dat je te pas en te onpas kunt gebruiken." (Bron: demorgen.be - 5/6/2012)
 
-------
 
'Turtelboom wil Belkacem land uitsturen'
 
7 juni 2012
Minister van Justitie Annemie Turtelboom wilde donderdagnamiddag in de wandelgangen van het federale parlement geen commentaar kwijt over de aanhouding van Sharia4Belgium-leider Fouad Belkacem, maar stelde dat alles in het werk gesteld zal worden om een stevig dossier op stellen opdat zijn Belgische nationaliteit kan worden afgenomen zodat op de Marokkaanse vraag tot zijn uitlevering kan worden ingegaan door de Belgische autoriteiten. Nieuwe wetgeving zal volgens de minister niet alles oplossen.

18:44 Gepost door skieven zievereer in Actualiteit, NV.A, sharia4Belgium, Vlaams Belang, VLD | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.