01-06-12

ANP verkoopt nonsens over redenen voor de toename van kanker

Het ANP verspreidde een bericht waarin pure nonsens worden verkocht over de redenen voor de toename van het aantal kankergevallen.  In het bericht wordt namelijk beweerd dat 'demografische factoren en een verwesterd dieet verantwoordelijk zouden zijn voor de toename van het aantal kankergevallen' terwijl er over het massale gebruik van kankerverwekkende stoffen (uranium, chemische stoffen...) wordt gezwegen.

-----

LYON - Wereldwijd zullen de komende jaren steeds meer mensen kanker krijgen. Een vrijdag gepubliceerd Frans onderzoek schat dat het aantal gevallen tot 2030 met 75 procent zal toenemen.

 

Vooral in ontwikkelingslanden zullen veel meer mensen de ziekte krijgen.

In 2008 kregen 12,7 miljoen mensen kanker. Als de huidige trends doorzetten, zullen dat er in 2030 meer dan 22 miljoen zijn, becijferden de onderzoekers van het gespecialiseerde instituut IARC in Lyon.

Demografische factoren en een 'verwesterd' dieet zijn volgens de onderzoekers verantwoordelijk voor de toename van het aantal kankergevallen.

Als meer wordt gedaan aan preventie en de ziekte vaker in een vroeg stadium wordt ontdekt, kan de toename lager uitvallen, stellen de wetenschappers.

Het onderzoek is vrijdag gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet Oncology.

Door: ANP, Foto:  ANP

18:07 Gepost door skieven zievereer in Actualiteit, ANP, kanker | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.