05-03-11

Corruptie en fraude bij Sociale Woonmaatschappijen

Herentals.jpgEnkele dagen geleden trachtte een vrouw die met haar gezin en 80-jarige zieke moeder die constant verzorging nodig heeft, zelfmoord te plegen.  Dat gebeurde toen zij vernam dat de Geelse Huisvesting hen uit hun woning zou drijven

Het schijnt dat er intussen een paar journalisten van de lokale edities van Het Laatse Nieuws en Het Nieuwsblad zijn langs gekomen bij het gezin Breughelmans. Dat zijn toevallig de kranten die Marcel Vervloesem van de vzw Werkgroep Morkhoven gedurende meer dan 10 jaar aan de schandpaal hebben genageld. Dat gebeurde met de hulp van Victor V., een bestuurslid van de Geelse Bouwmaatschappij dat toevallig woonachtig is in de wijk waarin mevrouw Breughelmans met haar gezin en 80-jarige moeder, na 23 jaar, uit hun sociale woning worden gedreven. Ook Marcel Vervloesem die woonachtig was in deze wijk werd vorig jaar uit zijn sociale woning gedreven. Dat gebeurde, zoals in het geval van het gezin Breughelmans waarmee hij bevriend is, door middel van een petitie uit de wijk Koninkrijk die door een tiental mensen werd getekend. In het geval van Marcel Vervloesem, werd de nietszeggende petitie waarin zelfs de verwijdering van de vzw Werkgroep Morkhoven van het Internet werd geëist, in de Herentalse gemeenteraad besproken. Burgemeester Jan Peeters ging akkoord met de uitdrijving van Marcel Vervloesem en zei in antwoord op de vraag van het Herentalse raadslid Marleen Diels uit Morkhoven die de petitie ter sprake bracht, dat hij de eis tot verwijdering van de vzw Werkgroep Morkhoven van het Internet, 'aan de juridische dienst van de Stad Herentals zou voorleggen'.

Zowel Victor V. die inmiddels met slechts 190 stemmen tot gemeenteraadslid werd gepromoot, als Peeters, zijn al jarenlang lid van het Herentalse Sp.a-bestuur.

Deze informatie zal men in de kranten Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad die vrij goede contacten onderhouden met het Herentalse stadsbestuur en het bestuur van de Geelse Bouwmaatschappij, natuurlijk niet weervinden. In hun artikeltjes richten deze kranten hun aandacht liever op de 'charmezanger die voor geluidsoverlast zorgde' (de man van mevrouw Breughelmans). Op die manier kan men de politieke intriges en fraude met sociale woningen in deze zaak, die tot de zelfmoordpoging van mevrouw Breughelmans hebben geleid, dichtdekken.

De kranten Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad die zich, in de zaak Marcel Vervloesem, gedurende de afgelopen jaren ten dienste hebben gesteld van figuren zoals Victor V. en de Turnhoutse Justitie, hebben ook de kinderpornozaak Zandvoort (88.539 slachtoffers) toegedekt.

We zijn benieuwd of Minister Freya Van den Bossche (Sp.a) die verantwoordelijk is voor het woonbeleid in Vlaanderen, nu zal doen. Gaat zij deze corruptie en fraude met sociale woningen omwille van haar partij en partijleden in de doofpot steken of geeft zij opdracht tot een grondig onderzoek ?

Jan Boeykens, voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven

De commentaren zijn gesloten.